Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken Zuid-Afrika voor staatsbezoek

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken Zuid-Afrika voor staatsbezoek

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vandaag een staatsbezoek aan Zuid-Afrika gebracht. Het staatsbezoek is de eerste officiële reis van de koning en koningin naar het land.

De koning en koningin werden bij hun aankomst in Pretoria verwelkomd door de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa. Tijdens hun bezoek zullen ze deel uitmaken van verschillende officiële evenementen, waaronder een staatsbanket en een ceremonie waarbij de koningin de Nelson Mandela-prijs zal uitreiken.

Het staatsbezoek is bedoeld om de banden tussen Nederland en Zuid-Afrika te versterken. De koning en koningin zullen ook verschillende bedrijven bezoeken om te praten over investeringen in het land.

Tijdens hun bezoek zullen de koning en koningin ook een bezoek brengen aan het Nelson Mandela-museum, waar ze een gedenksteen zullen onthullen ter ere van de voormalige president.

Het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Zuid-Afrika is een belangrijke gelegenheid om de banden tussen de twee landen te versterken. Het bezoek zal ook helpen om de economische samenwerking tussen Nederland en Zuid-Afrika te versterken.