Laporta, huidige voorzitter van FC Barcelona, aangeklaagd wegens omkoping

FC Barcelona is in de schijnwerpers gekomen nadat de huidige voorzitter, Josep Maria Bartomeu, en vier andere leden van de directie aangeklaagd zijn wegens omkoping. De aanklacht is ingediend door de Catalanische politieke partij, Partido Popular.

De aanklacht is gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door de Catalanische politie. Het onderzoek richtte zich op de vermeende omkoping die plaatsvond tussen FC Barcelona en verschillende bedrijven. De vermeende omkoping zou hebben plaatsgevonden tijdens de presidentsverkiezingen van 2018, waarbij Josep Maria Bartomeu werd verkozen tot voorzitter van FC Barcelona.

Volgens de aanklacht heeft Bartomeu en de andere leden van de directie geld betaald aan verschillende bedrijven om hun stemmen te kopen. De Catalanische politie beweert dat er meer dan €1 miljoen is betaald aan de bedrijven om hun stemmen te kopen.

De aanklacht heeft een enorme impact gehad op FC Barcelona. De club heeft al een aantal maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, waaronder het ontslaan van de directieleden die betrokken waren bij de vermeende omkoping.

Hoewel de aanklacht ernstig is, heeft Bartomeu nog steeds de steun van veel fans. Ze geloven dat hij de juiste persoon is om FC Barcelona te leiden en dat hij onschuldig is aan de vermeende omkoping.

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Bartomeu en de andere leden van de directie. De Catalanische politie zal verder onderzoek doen naar de vermeende omkoping en als er bewijs wordt gevonden, zullen er mogelijk verdere stappen worden ondernomen.