Indiase homoseksuele stellen kunnen voorlopig nog geen huwelijk aangaan.

Indiase homoseksuele stellen kunnen voorlopig nog geen huwelijk aangaan. Hoewel de Indiase regering in 2018 de criminalisering van homoseksualiteit heeft opgeheven, is het voor homoseksuele stellen nog steeds niet mogelijk om te trouwen.

In 2018 heeft de Indiase Hoge Raad de wetgeving die homoseksualiteit criminaliseerde, opgeheven. Hoewel deze beslissing als een historisch moment werd beschouwd, heeft de regering nog geen stappen gezet om homoseksuele stellen toe te staan ​​om te trouwen.

Hoewel veel Indiërs de decriminalisering van homoseksualiteit toejuichen, is er nog steeds veel verzet tegen het toestaan ​​van homoseksuele huwelijken. Veel mensen zijn van mening dat het huwelijk een religieuze instelling is en dat het alleen tussen man en vrouw mag plaatsvinden. Ook zijn er veel mensen die de decriminalisering van homoseksualiteit als een bedreiging voor de Indiase cultuur zien.

Hoewel homoseksuele stellen in India nog steeds niet mogen trouwen, is er wel een groeiende beweging om de rechten van LGBT-personen te verbeteren. Er is bijvoorbeeld een campagne gestart om de wetgeving te veranderen, zodat homoseksuele stellen hun relatie kunnen registreren en dezelfde rechten krijgen als heteroseksuele stellen.

Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, is het duidelijk dat er een verschuiving plaatsvindt in de Indiase samenleving als het gaat om homorechten. Hoewel homoseksuele stellen voorlopig nog geen huwelijk kunnen aangaan, is er hoop dat dit in de toekomst mogelijk zal worden.