Jong Oranje verslaat Estland eenvoudig in EK-kwalificatie, ondanks gemiste goal door arbitrage

Jong Oranje heeft Estland eenvoudig verslagen in de EK-kwalificatie, ondanks dat er een goal gemist werd door de arbitrage. De wedstrijd werd gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam en eindigde met een score van 4-0.

Het Nederlands elftal begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel een penalty. De penalty werd genomen door Steven Bergwijn, die de bal hard in het doel schoot. Na deze goal kreeg Jong Oranje meer controle over het spel. Estland had moeite om de bal te behouden en kon geen kansen creëren.

Het tweede doelpunt kwam van Donyell Malen, die de bal in de korte hoek schoot. Het derde doelpunt werd gemaakt door Cody Gakpo, die de bal in de verre hoek schoot. Het vierde doelpunt werd gemaakt door Teun Koopmeiners, die de bal hard in het doel schoot.

Hoewel de wedstrijd een groot succes was voor Jong Oranje, was er ook een moment van teleurstelling. In de tweede helft kreeg Nederland een penalty, maar deze werd gemist door Bergwijn. De arbitrage had echter gezien dat Estland de bal met de hand had gespeeld, dus werd er een tweede penalty gegeven. Deze penalty werd genomen door Koopmeiners, die de bal hard in het doel schoot.

Jong Oranje heeft met deze overwinning een grote stap gezet richting het EK van 2021. De ploeg heeft nu vier punten uit twee wedstrijden en staat bovenaan in hun groep. Als ze hun goede vorm vast kunnen houden, zullen ze zich waarschijnlijk plaatsen voor het EK.