Oisterwijkse Marialinde uitgeroepen tot Boom van het Jaar

Oisterwijkse Marialinde uitgeroepen tot Boom van het Jaar

De Oisterwijkse Marialinde is uitgeroepen tot Boom van het Jaar 2020. Deze bijzondere boom staat al meer dan een eeuw in de buurt van de Oisterwijkse kerk en is daarmee een van de oudste bomen in de regio.

De Oisterwijkse Marialinde is een bijzondere boom. Hij is meer dan 100 jaar oud en heeft een prachtige kroon. De boom heeft een hoogte van ongeveer 25 meter en heeft een stamomtrek van 5 meter. De boom is ook bijzonder omdat hij zowel lariks als dennenappels produceert.

De Oisterwijkse Marialinde is uitgeroepen tot Boom van het Jaar 2020 door de Stichting Boom van het Jaar. De stichting wil met deze verkiezing mensen bewust maken van de waarde van bomen en het belang van het behoud ervan.

Het is niet alleen belangrijk om bomen te behouden, maar ook om ze te verzorgen. De Oisterwijkse Marialinde wordt goed verzorgd door de lokale gemeenschap. Er wordt regelmatig gesnoeid en de boom wordt beschermd tegen ziektes en plagen.

De Oisterwijkse Marialinde is een prachtige boom die een belangrijke symbolische waarde heeft voor de lokale gemeenschap. Hij is een waardevolle schakel tussen heden en verleden en staat symbool voor de waarde die wij moeten hechten aan onze bomen.