VluchtelingenWerk had een jaar lang een vrouw in dienst die lid was van IS

Vluchtelingenwerk, een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden van vluchtelingen, had een jaar lang een vrouw in dienst die lid was van de terroristische organisatie IS. De vrouw werd aangenomen als vrijwilliger om te helpen bij het begeleiden van vluchtelingen.

Het kwam aan het licht toen de vrouw een verzoek indiende om een verblijfsvergunning aan te vragen. Toen de autoriteiten haar identiteit controleerden, kwamen ze erachter dat ze lid was van IS. Ze werd onmiddellijk ontslagen.

De directeur van Vluchtelingenwerk heeft een verklaring afgegeven waarin hij verontschuldigingen aanbiedt voor deze situatie. Hij verklaarde dat er strenge controles worden uitgevoerd bij het aannemen van nieuwe medewerkers, maar dat deze situatie onverwacht was.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Vluchtelingenwerk zich inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden van vluchtelingen en dat het incident met deze vrouw geen invloed heeft op hun werkzaamheden. De organisatie blijft zich inzetten om ervoor te zorgen dat vluchtelingen een veilige en comfortabele plek hebben om naar toe te gaan.