Ex-fysiotherapeut veroordeeld tot zes jaar celstraf voor verkrachting van patiënten

Ex-fysiotherapeut veroordeeld tot zes jaar celstraf voor verkrachting van patiënten

Een voormalige fysiotherapeut uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant is veroordeeld tot zes jaar celstraf voor het verkrachten van meerdere patiënten. De man, die al jarenlang als fysiotherapeut werkte, werd in 2019 gearresteerd nadat hij beschuldigd werd van het verkrachten van meerdere patiënten.

De rechtbank in Breda heeft de man veroordeeld tot zes jaar celstraf voor het verkrachten van vier patiënten. Volgens de rechtbank was de man zich bewust van wat hij deed en had hij geen respect voor de slachtoffers.

Het Openbaar Ministerie had eerder een straf van acht jaar celstraf geëist, maar de rechtbank vond dat de man niet zo streng gestraft moest worden. De rechtbank gaf ook aan dat de man zich had verontschuldigd voor zijn daden en dat hij zich bewust was van de gevolgen van zijn daden.

De veroordeelde fysiotherapeut heeft inmiddels aangegeven dat hij in beroep gaat tegen de uitspraak. Hij ontkent alle beschuldigingen en stelt dat hij onschuldig is.

De veroordeling van de fysiotherapeut is een schokkende gebeurtenis voor veel mensen in Nederland. Het is belangrijk dat mensen die een beroep doen op een fysiotherapeut erop kunnen vertrouwen dat ze veilig zijn en dat hun privacy wordt gerespecteerd. Deze veroordeling laat zien dat de rechtspraak in Nederland ervoor zorgt dat mensen die misbruik maken van hun positie worden gestraft.