Oostenrijk plaatst zich als achtste land voor het EK na overwinning in Azerbeidzjan

Oostenrijk plaatst zich als achtste land voor het EK na overwinning in Azerbeidzjan

Oostenrijk heeft zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap voetbal na een overwinning in Azerbeidzjan. Het is de achtste land dat zich heeft geplaatst voor het EK.

Oostenrijk heeft een goede prestatie geleverd in Azerbeidzjan. De Oostenrijkers wonnen met 2-1, waardoor ze zich als achtste land konden plaatsen voor het EK.

De Oostenrijkers waren de betere ploeg in de wedstrijd. Ze hadden meer balbezit en creëerden meer kansen. Oostenrijk kreeg de leiding na een doelpunt van Marko Arnautovic in de tweede helft. Azerbeidzjan kon nog wel terugslaan, maar Oostenrijk bleef sterk spelen en kon de overwinning veilig stellen.

De Oostenrijkers zijn nu de achtste land die zich heeft geplaatst voor het EK. Naast Oostenrijk hebben ook Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Engeland, België en Polen zich al geplaatst. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor het EK, die worden verdeeld tussen de landen die nog in de race zijn.

Het EK zal plaatsvinden van 11 juni tot en met 11 juli 2021 in twaalf verschillende steden in Europa. Het is de eerste keer dat het EK wordt gehouden in meerdere landen tegelijk. Oostenrijk is er klaar voor om te laten zien wat ze waard zijn op het EK en om hun beste voetbal te laten zien.