Patrick van Leeuwen ontslagen als trainer van Shakhtar na drie maanden

Patrick van Leeuwen is ontslagen als trainer van de Oekraïense voetbalclub Shakhtar Donetsk na slechts drie maanden in functie. De Nederlandse coach was in februari aangesteld als opvolger van de Portugese trainer Luis Castro.

De clubleiding van Shakhtar heeft bevestigd dat Van Leeuwen is ontslagen vanwege zijn gebrek aan resultaten. De club heeft de laatste twee wedstrijden verloren, waaronder een 3-0 nederlaag tegen Dynamo Kiev. Naast deze resultaten had de Nederlandse coach ook te maken met verschillende blessures bij zijn spelers.

Van Leeuwen was de derde Nederlandse trainer die bij Shakhtar werkte. Voor hem waren er al trainers als Dick Advocaat en Mircea Lucescu. In zijn korte tijd bij Shakhtar heeft Van Leeuwen verschillende veranderingen doorgevoerd, waaronder het aanstellen van een nieuwe assistent-trainer en het veranderen van de tactiek.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe trainer van Shakhtar zal worden. De club heeft aangegeven dat er momenteel wordt gezocht naar een geschikte kandidaat.

Hoewel Van Leeuwen slechts drie maanden bij Shakhtar heeft gewerkt, is hij nog steeds een gewaardeerd trainer in Oekraïne. Hij heeft laten zien dat hij een goede tactische kennis heeft en dat hij in staat is om de juiste veranderingen door te voeren. Het is jammer dat hij zo kort bij de club heeft gewerkt, maar we hopen dat hij snel weer een nieuwe uitdaging vindt.