Nederlands Fotomuseum en Wereldmuseum Amsterdam genomineerd voor Museumprijs

Het Nederlands Fotomuseum en Wereldmuseum Amsterdam zijn genomineerd voor de Museumprijs 2020. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een museum dat zich heeft onderscheiden door een bijzondere prestatie op het gebied van tentoonstellingen, educatie, collectiebeheer, innovatie en communicatie.

Het Nederlands Fotomuseum is genomineerd voor de prijs vanwege de manier waarop het museum de fotografie als kunstvorm en als communicatiemiddel heeft geïntegreerd in de samenleving. Het museum heeft een breed scala aan tentoonstellingen georganiseerd, waaronder tentoonstellingen over de geschiedenis van de fotografie, hedendaagse fotografie, maatschappelijke kwesties en meer. Daarnaast heeft het museum ook een aantal educatieve programma’s opgezet, waaronder workshops, lezingen en rondleidingen.

Het Wereldmuseum Amsterdam is genomineerd voor de prijs vanwege het innovatieve manier waarop het museum de wereldgeschiedenis en culturen presenteert. Het museum heeft een aantal tentoonstellingen georganiseerd die de geschiedenis van verschillende landen en culturen belichten, waaronder tentoonstellingen over Afrika, Azië, Latijns-Amerika en meer. Daarnaast heeft het museum ook een aantal educatieve programma’s opgezet, waaronder workshops, lezingen en rondleidingen.

De winnaar van de Museumprijs 2020 zal op 8 oktober bekend worden gemaakt. Het Nederlands Fotomuseum en Wereldmuseum Amsterdam hopen dat ze de prijs in de wacht kunnen slepen, waardoor ze hun bijdrage aan de culturele sector nog verder kunnen versterken.