McCartney antwoordt op Jagger: The Beatles speelden ook bluescovers

McCartney antwoordt op Jagger: The Beatles speelden ook bluescovers

De Beatles, de meest legendarische band uit de geschiedenis, hebben een lange weg afgelegd om hun iconische status te bereiken. Hoewel de meeste mensen hun muziek associƫren met pop en rock, hebben ze ook veel bluescovers gespeeld.

Deze week antwoordde Paul McCartney op een opmerking van Mick Jagger over de Beatles en hun bluescovers. Jagger had gezegd dat de Beatles “niet echt blues speelden”. McCartney antwoordde: “We speelden veel bluescovers. We speelden songs van Chuck Berry, Little Richard, Buddy Holly, Carl Perkins en vele anderen.”

McCartney’s antwoord illustreert de brede muzikale invloeden die de Beatles hebben gehad. Ze hebben niet alleen pop en rock gespeeld, maar ook blues, country, rockabilly en andere genres. Dit is waarom hun muziek zo uniek en aantrekkelijk is.

De Beatles hebben veel bluescovers gespeeld, waaronder “Roll Over Beethoven” van Chuck Berry, “Kansas City” van Wilbert Harrison en “Matchbox” van Carl Perkins. Ze hebben ook veel originele bluesnummers geschreven, zoals “Yer Blues” en “Why Don’t We Do It in the Road”.

Het is duidelijk dat de Beatles een grote invloed hebben gehad op de bluesmuziek. Hun invloed is nog steeds voelbaar in hedendaagse bluesmuziek. De band heeft de muziekgeschiedenis voorgoed veranderd.