Universiteit Leiden in Den Haag heropent maandag na veiligheidsrisico

Universiteit Leiden in Den Haag heropent maandag na veiligheidsrisico

Universiteit Leiden in Den Haag heropent maandag na een korte sluiting als gevolg van een veiligheidsrisico. De universiteit sloot vrijdagmiddag haar deuren nadat er een mogelijk veiligheidsrisico was ontdekt.

De universiteit heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat er geen gevaar is voor studenten, medewerkers of bezoekers. De universiteit heeft samengewerkt met de politie om het risico te onderzoeken en heeft de sluiting opgeheven nadat de politie had bevestigd dat er geen gevaar was.

De universiteit heeft aangekondigd dat de lessen maandag weer zullen beginnen. Studenten worden aangemoedigd om hun lessen te volgen zoals normaal. De universiteit heeft ook aangekondigd dat er extra beveiligingsmaatregelen zullen worden genomen om ervoor te zorgen dat studenten, medewerkers en bezoekers veilig zijn.

De universiteit heeft niet gedetailleerd wat voor veiligheidsrisico er was, maar heeft verklaard dat er geen gevaar was voor studenten, medewerkers of bezoekers. Studenten en medewerkers wordt aangeraden om alert te blijven en contact op te nemen met de universiteit als ze zich onveilig voelen.

Universiteit Leiden in Den Haag is blij dat ze de deuren weer kan openen en hoopt dat studenten, medewerkers en bezoekers de extra veiligheidsmaatregelen respecteren. Ze dringt er bij iedereen op aan om alert te blijven en contact op te nemen met de universiteit als er iets verdachts wordt waargenomen.