-PalestinaTikTok neemt maatregelen tegen nepnieuws over Israël-Palestina conflict

PalestinaTikTok heeft maatregelen aangekondigd tegen nepnieuws over het Israël-Palestina conflict. De maatregelen zijn onderdeel van een groter initiatief waarbij de social media-app de informatie die gebruikers delen beter wil controleren.

De maatregelen omvatten het verwijderen van posts die nepnieuws bevatten over het conflict. Ook zal er een waarschuwing worden gegeven als iemand een post met nepnieuws deelt. Verder zal er een link naar betrouwbare bronnen worden toegevoegd aan posts die betrekking hebben op het conflict.

De maatregelen zijn een reactie op de toenemende polarisatie en het verspreiden van nepnieuws over het conflict. Volgens PalestinaTikTok is het belangrijk dat gebruikers toegang hebben tot betrouwbare informatie. Daarom wil de app de informatie die gebruikers delen beter controleren.

De maatregelen zullen worden toegepast in alle landen waar PalestinaTikTok actief is. De app hoopt dat de maatregelen bijdragen aan een betere verstandhouding tussen Israël en Palestina en dat gebruikers beter geïnformeerd worden over het conflict.