Piper Laurie, actrice uit Carrie en Twin Peaks, overleden op 91-jarige leeftijd

Op 3 januari 2021 is Piper Laurie, een Amerikaanse actrice, op 91-jarige leeftijd overleden. Ze was vooral bekend van haar rollen in de films Carrie en Twin Peaks.

Piper Laurie werd geboren als Rosetta Jacobs in Detroit, Michigan in 1932. Ze begon haar carrière als actrice in 1951, toen ze een rol kreeg in de film Louisa. In de jaren daarna verscheen ze in verschillende films, waaronder The Hustler, The Children’s Hour en The Grass Harp.

Laurie werd wereldberoemd toen ze de rol van Margaret White speelde in de film Carrie uit 1976. Haar prestatie werd bekroond met een Oscar-nominatie voor Beste Actrice in een Bijrol.

In 1990 kreeg Laurie een andere iconische rol als Catherine Martell in de televisieserie Twin Peaks. Ze speelde deze rol tot het einde van de serie in 1991.

Laurie was ook actief als liefdadigheidsambassadeur. Ze was betrokken bij verschillende goede doelen, waaronder de American Cancer Society, de National Multiple Sclerosis Society en de National Kidney Foundation.

Piper Laurie was een legendarische actrice die veel mensen heeft geïnspireerd met haar talent en haar liefdadigheidswerk. Haar verlies zal door velen worden betreurd.