Zeer effectief FC Utrecht verslaat sc Heerenveen dankzij prachtige goals

Een extreem efficiënt FC Utrecht heeft zaterdag met 1-2 gewonnen bij sc Heerenveen tijdens de twaalfde speelronde van de Eredivisie. Anastasios Douvikas en Modibo Sagnan maakten de goals voor de bezoekers en beide waren om in te lijsten.

Heerenveen deelde in de eerste helft de lakens uit en mocht zich dan ook achter de oren krabben dat het halverwege slechts 1-1 stond. Bij een van de spaarzame momenten dat de Domstedelingen naar voren kwamen, schoot Douvikas vlak voor de onderbreking heerlijk raak.

Daarmee werd de 1-0 van Sydney van Hooijdonk ongedaan gemaakt. De ex-speler van NAC Breda had in de 33e minuut raak gekopt, daarbij profiterend van een zee aan vrijheid. De voorsprong van de Friezen was meer dan verdiend te noemen, want FC Utrecht kwam er niet aan te pas.

Na de hervatting speelden de bezoekers weliswaar beter dan voor rust, maar de Domstedelingen moesten net als in de eerste helft veel kansen toestaan. De ploeg van Kees van Wonderen kon al die mogelijkheden niet omzetten in een doelpunt en kreeg halverwege de tweede helft de rekening gepresenteerd.

Nadat de defensie van Heerenveen een corner dacht te hebben verwerkt, kwam Sagnan in balbezit. De mee naar voren gekomen verdediger omspeelde een aantal tegenstanders om vervolgens het doel te vinden met een pegel.

Heerenveen slaagde er niet in zich op te richten en ziet FC Utrecht daardoor passeren op de ranglijst. De Domstedelingen staan nu zesde met achttien punten, één punt meer dan de Friezen.