Macron beschrijft aanval op Franse school als 'barbaars islamitisch terrorisme'

Macron beschrijft aanval op Franse school als ‘barbaars islamitisch terrorisme’

De Franse president Emmanuel Macron heeft de aanval op een school in het zuiden van Frankrijk als “barbaars islamitisch terrorisme” beschreven. De aanval, die plaatsvond op 16 maart 2021, resulteerde in de dood van een leraar die een les gaf over vrijheid van meningsuiting.

De aanvaller, een 18-jarige jongeman, was een voormalige leerling van de school en had een mes bij zich toen hij de school binnenkwam. Hij verwondde twee andere personen voordat hij werd neergeschoten door de politie.

President Macron veroordeelde de aanval sterk en verklaarde dat het een “barbaars islamitisch terrorisme” was. Hij zei dat de aanval een “aanval op onze waarden en onze republiek” was.

De Franse regering heeft aangekondigd dat er meer maatregelen zullen worden genomen om te voorkomen dat soortgelijke aanslagen plaatsvinden. Er zal meer geld worden uitgetrokken voor veiligheidsmaatregelen op scholen en er zullen meer middelen worden ingezet om extremistische ideologieƫn te bestrijden.

De aanval heeft veel verontwaardiging opgeroepen in Frankrijk en in de rest van Europa. Velen hebben hun steun betuigd aan de familie van het slachtoffer en de schoolgemeenschap. Er zijn ook protesten geweest tegen extremisme en terrorisme in verschillende Franse steden.

Het incident is een herinnering aan de noodzaak om hard tegen extremisme en terrorisme op te treden. De Franse regering moet blijven investeren in maatregelen die ervoor zorgen dat dergelijke aanslagen worden voorkomen.