Sonde onderzoekt verre planetoïde om oorsprong van zonnestelsel te achterhalen

Sonde onderzoekt verre planetoïde om oorsprong van zonnestelsel te achterhalen

De afgelopen jaren hebben wetenschappers hard gewerkt aan het onderzoeken van de oorsprong van ons zonnestelsel. Nu hebben ze een belangrijke stap gezet in hun onderzoek door middel van een sonde die een verre planetoïde heeft onderzocht.

De sonde, genaamd OSIRIS-REx, is in september 2016 gelanceerd en heeft sindsdien een lange reis gemaakt naar de planetoïde Bennu. Bennu is een kleine asteroïde die rond de zon draait en meer dan 200 miljoen kilometer van de aarde verwijderd is.

De sonde heeft Bennu voor het eerst nader onderzocht in 2018 en heeft sindsdien veel informatie verzameld over de asteroïde. Deze informatie is van cruciaal belang voor het begrijpen van de oorsprong van ons zonnestelsel.

De wetenschappers hopen dat de informatie die ze hebben verzameld, hen zal helpen om meer te weten te komen over hoe ons zonnestelsel is ontstaan. De informatie kan ook helpen bij het begrijpen van hoe planeten en andere objecten in ons zonnestelsel zijn ontstaan.

De sonde is momenteel bezig met het verzamelen van monsters uit Bennu, die later naar de aarde worden gestuurd voor verdere analyse. Als deze analyse succesvol is, zou dit een belangrijke stap voorwaarts zijn in het begrijpen van de oorsprong van ons zonnestelsel.

Het onderzoek naar Bennu is een grote prestatie voor de wetenschap en het toont aan dat we steeds meer te weten komen over de oorsprong van ons zonnestelsel. Het is een spannende tijd voor wetenschappers en we kunnen niet wachten om te zien wat er nog meer ontdekt gaat worden.