Israëlisch offensief in Gaza begonnen: acties deze week zijn 'nog maar het begin'

Israëlisch offensief in Gaza begonnen: acties deze week zijn ‘nog maar het begin’

Het Israëlische offensief in Gaza is begonnen. De acties van deze week zijn volgens Israël ‘nog maar het begin’. Israël heeft al meerdere dagen luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Gaza.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat de acties tegen de Palestijnse militanten in Gaza ‘nog maar het begin’ zijn. Hij zei dat Israël ‘de sterkste militaire macht in het Midden-Oosten’ is en dat het land ‘de volledige verantwoordelijkheid neemt voor de veiligheid van zijn burgers’.

De Israëlische luchtaanvallen hebben al geleid tot de dood van meer dan 100 Palestijnen, waaronder veel burgers. Ook zijn er meer dan 500 gewonden gevallen. De Verenigde Naties hebben gewaarschuwd voor een humanitaire crisis in Gaza als de aanvallen voortduren.

De Palestijnse militanten hebben ook hun aanvallen op Israël versterkt. Ze hebben meer dan 1.500 raketten afgevuurd op Israël, waardoor meer dan 25 Israëli’s zijn gedood. Israël heeft antwoord gegeven met luchtaanvallen op doelen in Gaza.

De situatie is erg gespannen en er is veel ongerustheid over wat er gaat gebeuren. Er wordt gevreesd dat de situatie nog verergerd als de aanvallen niet stoppen. De internationale gemeenschap moet ingrijpen om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.