Deze landen zijn gekwalificeerd voor het EK 2024

Het EK 2024 is nog ver weg, maar de landen die zich hebben gekwalificeerd voor het toernooi zijn al bekend. Er zijn 24 landen die zich hebben gekwalificeerd voor het EK 2024. Deze landen zijn: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Schotland, Spanje, Tsjechië, Turkije en Wales.

De kwalificatie voor het EK 2024 begon in maart 2021. Er waren twee groepen met elk twaalf landen. De landen speelden tegen elkaar in een reeks van acht wedstrijden. Aan het einde van de kwalificatie hadden de beste twee landen uit elke groep zich gekwalificeerd voor het EK 2024.

De kwalificatie voor het EK 2024 was een moeilijke taak voor de landen. Er waren veel sterke teams die meededen aan de kwalificatie. De landen moesten hun beste voetbal laten zien om zich te kwalificeren. Uiteindelijk wisten 24 landen de kwalificatie te halen en zich te plaatsen voor het EK 2024.

Het EK 2024 belooft een spannend toernooi te worden met veel sterke teams. Het toernooi zal plaatsvinden in juni en juli 2024 in verschillende steden in Europa. We kunnen nu al niet wachten om te zien welke landen de beste teams zullen sturen naar het EK 2024 en welke teams er met de winst vandoor gaan.