Legia Warschau krijgt sanctie voor geweld door supporters bij AZ, incidenten na wedstrijd nog onderzocht

Legia Warschau krijgt sanctie voor geweld door supporters bij AZ, incidenten na wedstrijd nog onderzocht

Legia Warschau heeft een sanctie gekregen van de UEFA na incidenten tussen supporters van Legia Warschau en AZ in de Europa League-wedstrijd op 16 oktober. De sanctie betekent dat Legia Warschau een boete van €50.000 moet betalen en dat de club een wedstrijd achter gesloten deuren moet spelen.

De incidenten begonnen toen Legia Warschau-supporters na de wedstrijd in het stadion van AZ begonnen te vechten met AZ-supporters. Er werden vuurwerkbommen gegooid en er waren verschillende verwondingen. De politie heeft meerdere mensen gearresteerd.

De UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar de incidenten. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend, maar de UEFA heeft al een sanctie opgelegd aan Legia Warschau. De club heeft al aangekondigd dat ze de sanctie zullen aanvaarden en dat ze hun supporters zullen aanspreken op hun gedrag.

Legia Warschau is niet de enige club die door de UEFA is gestraft voor incidenten tussen supporters. Eerder dit jaar kreeg de club ook al een sanctie voor incidenten tijdens een wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Het is belangrijk dat clubs hun supporters aanspreken op hun gedrag en dat er consequenties zijn voor incidenten tussen supporters. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat dergelijke incidenten niet meer voorkomen.