President Macron: Franse middelbare schoolaanslag was ‘barbaars islamitisch terrorisme’

President Macron heeft de aanslag op een Franse middelbare school in Conflans-Sainte-Honorine als “barbaars islamitisch terrorisme” bestempeld. De aanslag vond plaats op 16 oktober 2020, toen een man een leraar doodde die een leerling had uitgenodigd om de Mohammedcartoons te bespreken.

De president veroordeelde de aanslag als een “barbaars islamitisch terrorisme” en zei dat de daders “niets te maken hebben met de islam”. Hij voegde eraan toe dat de daders “een afschuwelijke misdaad” hadden begaan en dat de Franse samenleving “geen plaats heeft voor extremisme en radicalisme”.

De president benadrukte ook dat de Franse waarden van vrijheid van meningsuiting, gelijkheid en respect voor alle religies moeten worden gerespecteerd. Hij zei ook dat de Franse regering alles in het werk zal stellen om de daders te vinden en te vervolgen.

De aanslag heeft veel verontwaardiging opgeroepen in Frankrijk en in de rest van Europa. Er wordt gevreesd dat het incident een golf van islamofobie en haat zal veroorzaken. Daarom heeft President Macron ook opgeroepen tot tolerantie en respect voor alle religies.

Het incident toont aan dat er nog veel werk te doen is om radicalisme en extremisme te bestrijden. President Macron heeft al verschillende maatregelen genomen om het terrorisme te bestrijden, maar er moet meer worden gedaan om ervoor te zorgen dat dergelijke tragedies in de toekomst worden voorkomen.