Robert Doornbos krijgt dertien maanden celstraf voor gewelddadige overval

Robert Doornbos, een 25-jarige man uit Rotterdam, is veroordeeld tot dertien maanden celstraf voor een gewelddadige overval. De rechtbank in Rotterdam oordeelde dat Doornbos schuldig was aan het gewelddadig beroven van een man in de stad.

Doornbos en zijn medeverdachte, die nog steeds worden gezocht, overvielen de man in de nacht van 23 januari. Ze bedreigden hem met een mes en eisten geld van hem. De man gaf hun zijn portemonnee, maar Doornbos en zijn medeverdachte bleven aandringen op meer geld. Uiteindelijk kregen ze nog eens €200.

De politie kreeg een melding van de overval en kon Doornbos al snel identificeren. Hij werd gearresteerd en stond terecht voor de rechtbank. De rechter oordeelde dat Doornbos schuldig was aan het gewelddadig beroven van de man en veroordeelde hem tot dertien maanden celstraf.

De rechter benadrukte dat gewelddadige criminaliteit niet wordt getolereerd en dat dergelijke daden ernstig worden bestraft. Doornbos moet de dertien maanden celstraf uitzitten in de gevangenis van Rotterdam en daarnaast een boete betalen van €500.

Het is belangrijk dat mensen weten dat gewelddadige criminaliteit niet wordt getolereerd en dat de rechtsstaat hard optreedt tegen dergelijke daden. Deze zaak laat zien dat gewelddadige criminaliteit ernstig wordt bestraft.