Russische tv-journaliste vermoedelijk vergiftigd tijdens protest

en

De Russische journaliste Tatyana Felgengauer is vermoedelijk vergiftigd tijdens protesten in Moskou. De journaliste werkte voor de Russische staatstelevisie en was een bekende figuur in de media.

Felgengauer werd op 6 oktober aangevallen door een man die haar met een mes bedreigde. De man, die later werd gearresteerd, zou de journaliste hebben vergiftigd met een onbekend gif. Felgengauer werd naar het ziekenhuis gebracht en is daar nog steeds in behandeling.

De aanval op Felgengauer kwam op hetzelfde moment dat er protesten plaatsvonden tegen de regering van president Vladimir Poetin. De demonstraties werden georganiseerd door oppositieleider Alexei Navalny, die later werd gearresteerd.

De aanval op Felgengauer is een schokkende herinnering aan de gewelddadige repressie die Poetin’s regering gebruikt om dissidenten te intimideren. Hoewel de aanval op Felgengauer niet direct in verband kan worden gebracht met de protesten, is het duidelijk dat de Russische autoriteiten niet bang zijn om hun macht te gebruiken om tegenstanders te intimideren.

Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is tijdens de aanval op Felgengauer en wat de gevolgen zullen zijn voor haar gezondheid. Het is echter duidelijk dat de aanval een schokkende herinnering is aan de gewelddadige repressie die Poetin’s regering gebruikt om dissidenten te intimideren.