Ontketend Napoli verstevigt koppositie in Serie A met ruime zege op Sassuolo

Napoli heeft zaterdagmiddag zonder al te veel problemen gewonnen van Sassuolo in de Serie A. De ploeg van trainer Luciano Spalletti leidde bij rust al met 3-0 en Victor Osimhen zorgde een kwartier voor tijd met zijn derde goal van de middag voor de 4-0-eindstand.

Osimhen bracht Napoli al na iets meer dan drie minuten aan de leiding, toen hij een door Khvicha Kvaratskhelia verlengde voorzet van Giovanni Di Lorenzo onberispelijk tegen de touwen werkte. Een kwartier stond de spits op de lijn van het vijfmetergebied klaar om een teruggetrokken lage voorzet van Kvaratskhelia binnen te schuiven.

Sassuolo kreeg in het Stadio Diego Armando Maradona, waar Napoli al sinds april ongeslagen is, geen voet aan de grond en Kvaratskhelia schreef na ruim een half uur twee assists nu ook een doelpunt op zijn naam.

Na rust deed de koploper van de Serie A het iets rustiger aan en viel nog slechts één treffer: Osimhen completeerde na een fout bij Sassuolo achterin zijn eerste hattrick voor Napoli. Sassuolo eindigde de wedstrijd met tien man; Armand Laurienté kreeg vijf minuten voor tijd zijn tweede gele en dus rode kaart.

Voor Napoli betekent deze zege op Sassuolo de dertiende op rij in Serie A en Champions League. Dinsdag mogen de Napolitanen op bezoek bij Liverpool en is zelfs een nederlaag met twee doelpunten verschil toereikend voor groepswinst. In deze poule bezet Ajax de derde plaats. De Amsterdammers verloren dit Champions League-seizoen met 1-6 en 4-2 van Napoli.

Voor de appgebruikers: tik op de tweet om beelden van de derde goal van Victor Osimhen te zien.