Turkije versterkt positie in EK-kwalificatie met overwinning op Kroatië

Turkije heeft zijn positie in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap versterkt met een overwinning op Kroatië. De Turkse voetbalploeg won met 2-1 in de kwalificatiewedstrijd die werd gespeeld in Istanbul.

De wedstrijd begon met een sterke start voor Turkije. Na een uur spelen scoorde Hakan Çalhanoğlu de openingstreffer. De Kroatische verdediger Domagoj Vida wist de score even later gelijk te trekken, maar de Turkse speler Burak Yılmaz scoorde kort daarna de winnende goal.

Met deze overwinning heeft Turkije zich verzekerd van een plaats in de top vier van de kwalificatiegroep. Hiermee hebben ze een grote stap gezet richting het Europees Kampioenschap van 2020.

De Turkse bondscoach Senol Günes was erg tevreden met de prestatie van zijn ploeg. Hij benadrukte dat het belangrijk was om te winnen van een sterke tegenstander als Kroatië. Hij benadrukte ook dat de ploeg nog steeds hard moet werken om de kwalificatie af te maken.

Turkije zal nu verder gaan met het spelen van kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije, Wales en Azerbeidzjan. Als ze al deze wedstrijden winnen, zullen ze zich verzekerd hebben van een plaats in het Europees Kampioenschap van 2020.