Ministerie organiseert vrijdag vluchten om Nederlanders uit Israël te repatriëren

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat er vrijdag vluchten worden georganiseerd om Nederlanders die in Israël zijn, terug te brengen naar Nederland. De vluchten zullen worden uitgevoerd door KLM en zullen vertrekken vanuit Tel Aviv.

Het ministerie heeft aangegeven dat deze vluchten bedoeld zijn voor Nederlanders die in Israël wonen of die daar op vakantie waren. Het ministerie raadt mensen aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Tel Aviv om te zien of ze in aanmerking komen voor deze repatriëringsvluchten.

De Nederlandse ambassade heeft ook aangegeven dat mensen die geen Nederlands paspoort hebben, maar wel een Nederlandse verblijfsvergunning, ook in aanmerking komen voor deze vluchten.

De Nederlandse regering heeft aangegeven dat deze vluchten bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat Nederlanders zo snel mogelijk naar huis kunnen reizen. Daarnaast heeft de regering ook aangegeven dat er extra maatregelen zullen worden genomen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de reizigers gewaarborgd is.

De vluchten zullen plaatsvinden op vrijdag 17 juli en zullen vertrekken vanuit Tel Aviv. De Nederlandse regering raadt mensen aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Tel Aviv om te zien of ze in aanmerking komen voor deze repatriëringsvluchten.