Joodse Scholen in Amsterdam Sluiten Vrijdag Uit Voorzorg Tegen Incidenten

De Joodse gemeenschap in Amsterdam heeft besloten om vrijdag alle Joodse scholen in de stad te sluiten als voorzorgsmaatregel tegen incidenten. Deze maatregel is genomen naar aanleiding van de recente toename van antisemitische incidenten in de stad.

De Joodse gemeenschap in Amsterdam is geschokt door de toename van antisemitische incidenten. De laatste tijd zijn er verschillende incidenten geweest waarbij Joden het slachtoffer zijn geworden van intimidatie, bedreigingen en fysiek geweld. De Joodse gemeenschap voelt zich bedreigd en heeft daarom besloten om alle Joodse scholen in Amsterdam vrijdag te sluiten als voorzorgsmaatregel.

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, heeft laten weten dat de stad de Joodse gemeenschap steunt en dat er alles aan wordt gedaan om de veiligheid van de Joodse gemeenschap te waarborgen. De burgemeester heeft ook aangegeven dat er extra politie-inzet zal zijn in de buurt van Joodse scholen en instellingen om de veiligheid te waarborgen.

De Joodse gemeenschap in Amsterdam is erg dankbaar voor de steun van de stad en hoopt dat de maatregelen die genomen zijn voldoende zullen zijn om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen. De gemeenschap hoopt ook dat er een einde komt aan de toename van antisemitische incidenten in de stad.