ACM plaatst tien energieleveranciers onder verscherpt toezicht van waakhond

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onlangs tien energieleveranciers onder verscherpt toezicht van de waakhond geplaatst. Deze maatregel is genomen om ervoor te zorgen dat consumenten beter worden beschermd tegen onredelijke tarieven en ongeoorloofde praktijken.

De ACM heeft deze energieleveranciers geselecteerd omdat ze een grote marktaandeel hebben en een grote invloed hebben op de prijsontwikkelingen. De ACM zal deze energieleveranciers extra controleren op hun tarieven, klantenservice, reclame-uitingen en klachtenbehandeling.

De ACM zal ook de klanten van deze energieleveranciers beter informeren over hun rechten en plichten. Daarnaast zal de ACM de energieleveranciers verplichten om duidelijke informatie te verstrekken over hun tarieven, voorwaarden en klachtenprocedures.

De ACM hoopt dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat consumenten beter worden beschermd tegen onredelijke tarieven en ongeoorloofde praktijken. Daarnaast hoopt de ACM dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat consumenten meer inzicht krijgen in de energieprijzen en dat ze beter geïnformeerd worden over hun rechten en plichten.