Bernie Ecclestone, voormalig Formule 1-baas, erkent fraude en moet 750 miljoen euro betalen

Bernie Ecclestone, voormalig Formule 1-baas, erkent fraude en moet 750 miljoen euro betalen

Bernie Ecclestone, de voormalige baas van de Formule 1, heeft een schikking getroffen met de Duitse fiscus. Hij heeft toegegeven dat hij betrokken was bij een fraudezaak en moet daarom 750 miljoen euro betalen.

De zaak draait om de verkoop van de Formule 1-activiteiten in 2006. Ecclestone verkocht deze aan een bedrijf dat gecontroleerd werd door een bevriende bankier. De bankier kreeg daarvoor een commissie van 44 miljoen euro. De Duitse fiscus vermoedde dat dit bedrag te hoog was en dat Ecclestone hiermee een belastingvoordeel had gekregen.

Ecclestone heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk was voor de fraude en heeft daarom een schikking getroffen met de Duitse fiscus. Hij moet 750 miljoen euro betalen om de zaak af te sluiten.

Deze schikking is een grote klap voor Ecclestone, die al jarenlang een van de machtigste figuren in de Formule 1 is geweest. Hij was meer dan 40 jaar lang de baas van de Formule 1 en heeft veel invloed gehad op de sport.

Ecclestone is nu 88 jaar oud en heeft besloten om af te treden als baas van de Formule 1. Hij heeft aangegeven dat hij zich nu volledig wil richten op zijn familie en vrienden.