Brinkman, die niet fit is, geeft marathon Amsterdam op en uitstel van jacht op olympisch ticket

Brinkman, die niet fit is, geeft marathon Amsterdam op en uitstel van jacht op olympisch ticket

De Nederlandse atleet Abdi Nageeye heeft de marathon van Amsterdam gewonnen, maar de tweede plaats is niet gegaan naar een Nederlandse atleet. De Nederlandse atleet Koen Brinkman, die een olympisch ticket had gehoopt te verdienen, moest de wedstrijd uitstellen omdat hij niet fit genoeg was.

Brinkman had al een tijdje last van blessures en had gehoopt dat hij fit genoeg zou zijn om de marathon te lopen. Helaas was dit niet het geval. Brinkman heeft besloten om de marathon uit te stellen en zich te concentreren op het herstel van zijn blessures.

Het uitstel van de marathon betekent dat Brinkman niet in aanmerking komt voor een olympisch ticket. Hij had gehoopt dat hij een goede prestatie zou leveren in de marathon van Amsterdam en zo een olympisch ticket zou verdienen. Helaas is dit niet gelukt.

Brinkman heeft aangegeven dat hij er alles aan zal doen om fit te worden en zo snel mogelijk weer aan wedstrijden mee te doen. Hij hoopt op een goede prestatie bij een andere marathon, waarmee hij alsnog een olympisch ticket kan verdienen.

Het is jammer dat Brinkman niet fit genoeg was om de marathon van Amsterdam te lopen. We hopen dat hij snel weer fit genoeg is om aan wedstrijden mee te doen en zo een olympisch ticket te verdienen.