Eredivisie CV verdedigt zich tegen kritiek van kabelaars: ‘Dit was geen achterkamertjespolitiek’

De Eredivisie CV heeft zich verdedigd tegen de kritiek van kabelaars dat de afspraken over de verdeling van de televisierechten een achterkamertjespolitiek zijn. Volgens de Eredivisie CV is er geen sprake van achterkamertjespolitiek.

De kritiek van kabelaars kwam naar aanleiding van de afspraken die de Eredivisie CV had gemaakt met de Nederlandse televisiezenders. Volgens de kabelaars was er sprake van een achterkamertjespolitiek, omdat de afspraken niet openbaar waren gemaakt.

De Eredivisie CV heeft echter beweerd dat er geen sprake is van achterkamertjespolitiek. Volgens de Eredivisie CV is er een transparante procedure gevolgd bij het maken van de afspraken. Er is volgens hen goed overleg gevoerd met alle betrokken partijen en er is rekening gehouden met de belangen van alle partijen.

De Eredivisie CV heeft ook benadrukt dat de afspraken in het belang zijn van alle betrokken partijen. De afspraken zorgen ervoor dat er meer geld beschikbaar komt voor de clubs in de Eredivisie, waardoor ze meer kunnen investeren in hun jeugdopleidingen en hun infrastructuur.

De Eredivisie CV heeft ook benadrukt dat de afspraken niet alleen in het belang zijn van de clubs, maar ook in het belang van de supporters. Door de afspraken kunnen supporters meer wedstrijden bekijken op televisie, waardoor ze meer betrokken raken bij hun favoriete club.

Kortom, de Eredivisie CV heeft zich verdedigd tegen de kritiek van kabelaars dat de afspraken over de verdeling van de televisierechten een achterkamertjespolitiek zijn. Volgens de Eredivisie CV is er geen sprake van achterkamertjespolitiek en zijn de afspraken in het belang van alle betrokken partijen.