Ajax Vrouwen schieten naar de Champions League dankzij een doelpunt van Leuchter, FC Twente speelt gelijk

Ajax Vrouwen schieten naar de Champions League dankzij een doelpunt van Leuchter, FC Twente speelt gelijk

De vrouwen van Ajax hebben een grote stap gezet richting de Champions League. Dankzij een doelpunt van Leuchter in de slotfase werd het 1-1 tegen FC Twente. De Amsterdammers staan nu tweede in de Eredivisie met nog twee wedstrijden te gaan.

Het was een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die beiden op zoek waren naar een goed resultaat. FC Twente had het betere van het spel en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ajax kreeg vervolgens steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg ook meer kansen.

In de slotfase was het dan toch Leuchter die de gelijkmaker scoorde. De aanvaller werd aangespeeld door teamgenoot van der Most en schoot de bal hard en laag in de hoek. Het was een verdiend resultaat voor Ajax, dat in de tweede helft de betere ploeg was.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Ajax tweede in de Eredivisie en heeft het een goede kans om de Champions League te bereiken. De Amsterdammers hebben nog twee thuiswedstrijden tegen PSV en ADO Den Haag. Als ze beide wedstrijden winnen, zijn ze zeker van een plek in de Champions League.

Het is een grote prestatie van Ajax Vrouwen dat ze zo dicht bij het bereiken van de Champions League staan. Het team heeft hard gewerkt om dit te bereiken en heeft nu nog twee wedstrijden om hun doel te bereiken.