Slowaakse regering gevormd door pro-Russische winnaar van verkiezingen en linkse partij

en

De Slowaakse verkiezingen van februari 2020 hebben een verrassend resultaat opgeleverd. De winnaar van de verkiezingen was de pro-Russische partij Smer-SD, die meer dan 25 procent van de stemmen kreeg. De partij werd gevormd door de voormalige premier Robert Fico, die bekend staat om zijn pro-Russische standpunten.

De linkse partijen, waaronder de Slowaakse Communistische Partij, kregen ook een aanzienlijk aantal stemmen en vormen samen met Smer-SD de nieuwe regering. Deze coalitie heeft een meerderheid in het parlement en zal de komende vier jaar de regering vormen.

De nieuwe regering heeft als doel om de economie te versterken en de levensstandaard van de Slowaakse bevolking te verbeteren. Er wordt verwacht dat de regering een aantal hervormingen doorvoert om de economie te stimuleren, waaronder belastingverlagingen en het verhogen van overheidsuitgaven.

Ook is het de bedoeling dat de regering meer investeringen doet in onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur. Er wordt ook verwacht dat de regering een aantal maatregelen neemt om de corruptie te bestrijden en de rechtsstaat te versterken.

Hoewel er veel vraagtekens zijn over de pro-Russische standpunten van Smer-SD, is het duidelijk dat de nieuwe regering een aantal belangrijke hervormingen zal doorvoeren om de economie te versterken en de levensstandaard van de Slowaakse bevolking te verbeteren.