Playboy verbindt zich niet langer met model Mia Khalifa na steun aan Hamas

Playboy heeft zich afgelopen week afgekeerd van model Mia Khalifa na haar steun aan de Palestijnse terreurgroep Hamas. Khalifa had eerder op Twitter geschreven dat ze Hamas steunde en dat ze de Palestijnse bevolking in hun strijd tegen Israël steunde.

Het bericht dat Khalifa had gepost, veroorzaakte een golf van verontwaardiging in de Israëlische gemeenschap. Playboy, dat zich altijd heeft ingezet voor de verdediging van de mensenrechten, heeft nu besloten om zich af te keren van Khalifa.

In een verklaring aan de pers zei Playboy: “We staan ​​altijd achter onze waarden en we zullen nooit toestaan ​​dat iemand onze standpunten ondermijnt. We hebben besloten om onze banden met Mia Khalifa te verbreken, omdat haar uitspraken niet consistent zijn met onze waarden.”

Khalifa heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor haar uitspraken en heeft gezegd dat ze niet bedoelde om de Israëlische gemeenschap te beledigen. Ze heeft ook gezegd dat ze niet langer betrokken wil zijn bij politieke discussies.

Hoewel Playboy zich heeft afgekeerd van Khalifa, is het belangrijk om te benadrukken dat dit niet betekent dat ze haar steun voor Hamas heeft opgegeven. Het is echter duidelijk dat Playboy niet langer wil dat Khalifa verbonden is met hun merk.