Afghanistan wordt opnieuw geraakt door aardschokken na dodelijke bevingen

Afghanistan wordt opnieuw geraakt door aardschokken na dodelijke bevingen

Afghanistan is opnieuw getroffen door een aardbeving. Deze aardbeving heeft al meerdere doden en gewonden veroorzaakt. De beving had een kracht van 5,4 op de schaal van Richter en was te voelen in verschillende delen van het land, waaronder de hoofdstad Kabul.

Volgens de Afghaanse autoriteiten werden er meer dan 100 mensen gewond, waarvan er vele naar het ziekenhuis zijn gebracht. Er zijn ook verschillende gebouwen beschadigd.

De beving is de tweede in twee weken tijd. Vorige week vond er ook al een aardbeving plaats met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter. Deze beving veroorzaakte ook meerdere doden en gewonden.

Het is niet de eerste keer dat Afghanistan wordt getroffen door aardbevingen. In 2015 vond er een aardbeving plaats met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter. Deze beving veroorzaakte meer dan 400 doden en duizenden gewonden.

De Afghaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze alle nodige maatregelen zullen nemen om de bevolking te beschermen tegen toekomstige aardbevingen. Ze hebben ook aangekondigd dat ze zullen samenwerken met internationale organisaties om de slachtoffers te helpen.

Het is belangrijk dat de Afghaanse autoriteiten blijven werken aan het verbeteren van hun infrastructuur om ervoor te zorgen dat de bevolking beter beschermd is tegen toekomstige aardbevingen. Ook is het belangrijk dat mensen worden opgeleid over wat ze moeten doen als er een aardbeving plaatsvindt.