Akkoord over verlenging cao voor spelers in betaald voetbal met vier jaar

Akkoord over verlenging cao voor spelers in betaald voetbal met vier jaar

Werkgeversorganisatie FBO en de spelersvakbonden VVCS en ProProf zijn tot een principeakkoord gekomen over de verlenging van de cao voor spelers in het betaald voetbal.

De huidige cao loopt nog tot en met 30 juni 2023 en wordt met vier jaar verlengd, tot en met 30 juni 2027. Het principeakkoord moet nog wel worden voorgelegd aan de clubs en spelers in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

“Dit brengt rust, stabiliteit en zekerheid met zich mee”, staat er in een verklaring. “Voor zowel de sociale partners, als voor de spelers en clubs. Het is duidelijk merkbaar dat daar in het hedendaags economisch klimaat sterke behoefte aan is.”

“De sociale partners zijn dan ook erg trots dat zij erin zijn geslaagd om ruim voor het verstrijken van de huidige cao, een akkoord te bereiken.”

De onderhandelingen over een nieuwe cao werden versneld door de gezondheidssituatie van FBO-directeur Serge Rossmeisl, die ongeneeslijk ziek is. Hij zette afgelopen vrijdag zelf nog zijn handtekening over de nieuwe overeenkomst.

Directeur Louis Everard van spelersvakbond VVCS noemt het principeakkoord “een mooi resultaat voor het gehele betaald voetbal en geheel in de geest van Serge”.