Nederlandse Overheid onderzoekt mogelijkheden voor terughalen landgenoten uit Israël en verhoogt reisadvies

Nederlandse Overheid onderzoekt mogelijkheden voor terughalen landgenoten uit Israël en verhoogt reisadvies

De Nederlandse overheid is bezig met het onderzoeken van mogelijkheden om Nederlanders die in Israël zijn vast te komen. Dit komt nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Israël heeft verhoogd.

De Nederlandse ambassade in Israël heeft contact gezocht met de Nederlanders die in Israël zijn om te kijken of er behoefte is aan terugkeer naar Nederland. De ambassade heeft ook contact gezocht met de Israëlische autoriteiten om te kijken of er mogelijkheden zijn voor het terughalen van de Nederlanders.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Israël verhoogd vanwege de onrust in het land. Er is een toename van gewelddadige confrontaties tussen Israëli’s en Palestijnen. Het ministerie raadt aan om alleen noodzakelijke reizen naar Israël te maken.

De Nederlandse overheid heeft ook aangekondigd dat er extra maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid van Nederlanders in Israël te waarborgen. Er zal meer bewaking worden ingezet en er zullen meer veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Het is belangrijk dat Nederlanders die in Israël zijn, de situatie goed in de gaten houden en de adviezen van de Nederlandse overheid opvolgen. Als er behoefte is aan terugkeer naar Nederland, dan kan de ambassade contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.