Formule 1 blijft rijden op Pirelli-banden tot en met 2027

Formule 1 blijft rijden op Pirelli-banden tot en met 2027

Formule 1 heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met Pirelli, waardoor de Italiaanse bandenfabrikant de officiële bandenleverancier blijft tot en met 2027. Pirelli is al sinds 2011 de officiële bandenleverancier van de Formule 1 en heeft sindsdien een grote bijdrage geleverd aan de sport.

De nieuwe overeenkomst betekent dat Pirelli de Formule 1-teams blijft voorzien van de beste banden. Pirelli heeft als doel om de prestaties van de auto’s te verbeteren door middel van innovatieve technologieën, waaronder de ontwikkeling van banden met hogere grip en lagere rolweerstand.

De samenwerking tussen Pirelli en de Formule 1 heeft ook geleid tot een verbetering van de veiligheid. Pirelli heeft een aantal veiligheidsmaatregelen ingevoerd, waaronder het gebruik van speciale banden met een lagere grip om te voorkomen dat coureurs te hard rijden. Ook zijn er speciale banden ontwikkeld voor nat weer, waardoor coureurs in staat zijn om op een veilige manier te rijden in slechte weersomstandigheden.

De samenwerking tussen Pirelli en de Formule 1 is een goede zaak voor de sport. Pirelli heeft al veel bijgedragen aan de prestaties van de auto’s en de veiligheid van de coureurs, en de nieuwe overeenkomst betekent dat dit nog jarenlang zo zal blijven. Met deze overeenkomst kunnen fans ervan verzekerd zijn dat de Formule 1-teams blijven profiteren van de kwaliteit en innovatie die Pirelli biedt.