KNMI-directeur: 'Klimaatverandering is in volle gang'

KNMI-directeur: ‘Klimaatverandering is in volle gang’

KNMI-directeur Gerard van der Steenhoven heeft onlangs verklaard dat de klimaatverandering in volle gang is. Volgens hem is het duidelijk dat de aarde steeds warmer wordt en dat de gevolgen hiervan steeds duidelijker worden.

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) is een onafhankelijke organisatie die verantwoordelijk is voor het verzamelen, analyseren en publiceren van weergegevens. Van der Steenhoven stelt dat de gegevens die door het KNMI worden verzameld, duidelijk aantonen dat de aarde steeds warmer wordt.

Volgens Van der Steenhoven is het belangrijk dat we de gevolgen van de klimaatverandering serieus nemen. Hij benadrukt dat we maatregelen moeten nemen om de klimaatverandering tegen te gaan. Dit kan door bijvoorbeeld energiebesparing en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen te stimuleren.

Van der Steenhoven stelt ook dat het belangrijk is om de klimaatverandering op lokaal niveau te bestrijden. Hij benadrukt dat lokale overheden een belangrijke rol spelen bij het beperken van de effecten van de klimaatverandering.

Het KNMI zal blijven werken aan het verzamelen van gegevens over de klimaatverandering en het ontwikkelen van maatregelen om de gevolgen ervan te beperken. Van der Steenhoven benadrukt dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen om de klimaatverandering tegen te gaan.