Zoektocht naar overlevenden van aardbeving in Afghanistan door reddingsteams

Zoektocht naar overlevenden van aardbeving in Afghanistan door reddingsteams

Afghanistan is een land dat al jarenlang wordt geteisterd door aardbevingen. De meest recente aardbeving die het land trof, vond plaats op 25 februari 2021. De beving had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter en verwoestte veel gebouwen in de provincie Takhar. Er zijn al meer dan 100 doden gemeld en er worden nog steeds mensen vermist.

Reddingsteams uit Afghanistan en het buitenland zijn naar de getroffen gebieden gereisd om te zoeken naar overlevenden. De teams gebruiken geavanceerde technologie, zoals infraroodcamera’s, om te zoeken naar mensen die onder het puin begraven zijn. Ze gebruiken ook honden om te zoeken naar overlevenden.

De reddingsteams hebben ook hulpgoederen gebracht naar de getroffen gebieden. Ze hebben voedsel, water, medicijnen en andere levensmiddelen gebracht voor de slachtoffers. Ook hebben ze tenten gebracht voor mensen die hun huizen hebben verloren.

De Afghaanse regering heeft ook financiële steun aangeboden aan de slachtoffers van de aardbeving. Ze hebben gezegd dat ze de families van de slachtoffers zullen helpen met het herstel van hun huizen en andere eigendommen.

De reddingsteams blijven zoeken naar overlevenden van de aardbeving in Afghanistan. Hoewel de zoektocht moeilijk is, hopen ze dat ze nog meer levens kunnen redden.