Hamilton biedt excuses aan na crash met Russell: ‘Dit gebeurt me niet vaak’

Hamilton bood zijn excuses aan na een crash met George Russell in de Grand Prix van Imola. De Britse coureur verontschuldigde zich voor het incident, waarbij hij zijn Williams-tegenstander uit de race reed.

Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen, zei dat hij zichzelf niet kon geloven na de crash. “Ik ben zo boos op mezelf. Ik heb George mijn excuses aangeboden en ik hoop dat hij me vergeeft. Het is een van de slechtste dingen die me ooit is overkomen”, zei hij.

Hamilton gaf toe dat hij een fout had gemaakt door te proberen Russell in te halen. “Ik had geen idee dat hij zo dichtbij was. Ik was verrast en ik had geen tijd om te reageren. Het was een domme fout van mij en ik ben er kapot van”, aldus Hamilton.

De Britse coureur zei dat hij er alles aan doet om ervoor te zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren. “Dit gebeurt me niet vaak, maar het is gebeurd en ik moet ermee leren omgaan. Ik ben hier om te leren en ik ben vastbesloten om er beter van te worden.”

Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas zei dat hij begrip had voor de situatie. “Het is moeilijk om in zo’n situatie te zitten. Het is een ongelukkige situatie en ik denk dat Lewis de juiste dingen heeft gezegd.”

Hoewel Hamilton de schuld volledig op zich neemt, heeft de FIA, de internationale autosportfederatie, besloten om geen straf op te leggen voor het incident.