Dodelijkste Dag in Gazastrook in Vijftien Jaar Veroorzaakt door Israëlische Luchtaanvallen

Dodelijkste Dag in Gazastrook in Vijftien Jaar Veroorzaakt door Israëlische Luchtaanvallen

Gisteren was de dodelijkste dag in de Gazastrook in vijftien jaar. Volgens de Palestijnse gezondheidsdiensten zijn er meer dan 60 mensen gedood en meer dan 2000 gewond geraakt door Israëlische luchtaanvallen.

De Israëlische luchtaanvallen begonnen na een aanval vanuit de Gazastrook op Israëlische steden. De Israëlische luchtmacht heeft meer dan 350 luchtaanvallen uitgevoerd, waarbij meer dan 1000 raketten zijn afgevuurd.

De Palestijnse autoriteiten hebben de aanval veroordeeld als een “barbaarse agressie” en hebben de internationale gemeenschap opgeroepen om op te treden tegen de Israëlische aanvallen.

Het Internationale Rode Kruis heeft ook gepleit voor een onmiddellijke staakt-het-vuren, omdat veel burgers zijn getroffen door de luchtaanvallen. Het Rode Kruis heeft ook gewaarschuwd voor een humanitaire crisis in de Gazastrook als de aanvallen doorgaan.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat Israël “alle nodige maatregelen” zal nemen om zijn burgers te beschermen. Hij heeft ook gezegd dat Israël “niet zal toestaan dat haar burgers worden blootgesteld aan raketaanvallen”.

De situatie in de Gazastrook is zeer ernstig en veel mensen vrezen dat er nog meer doden zullen vallen als de aanvallen doorgaan. Het is belangrijk dat er een onmiddellijke staakt-het-vuren wordt afgekondigd om verdere escalatie te voorkomen.