Afghaanse aardbeving doodt al 2.445 mensen, vrees voor meer slachtoffers

Afghaanse aardbeving doodt al 2.445 mensen, vrees voor meer slachtoffers

Afghaanse bewoners werden op 25 februari 2020 geconfronteerd met een verschrikkelijke aardbeving. De aardbeving had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter en trof de provincie Badakhshan in het noordoosten van Afghanistan. Volgens de Afghaanse autoriteiten heeft de aardbeving al 2.445 mensen het leven gekost. Het dodental is nog steeds stijgende, omdat er nog steeds veel mensen vermist worden.

De aardbeving heeft ook veel schade aangericht aan huizen en andere gebouwen. Meer dan 5.000 huizen zijn volledig verwoest en meer dan 10.000 huizen zijn ernstig beschadigd. Er zijn ook veel gewonden gemeld, waaronder kinderen.

De Afghaanse regering heeft een nationale rouwperiode afgekondigd en heeft hulp aangeboden aan de getroffen gebieden. Er is een speciale commissie ingesteld om de slachtoffers te helpen en de schade te beoordelen. Er zijn ook internationale organisaties die hulp bieden aan de slachtoffers.

Hoewel er al veel hulp is aangeboden, is er nog steeds vrees dat het dodental zal stijgen. Er wordt gezegd dat de schade nog veel groter zou kunnen zijn als de aardbeving in een meer bevolkt gebied had plaatsgevonden. Daarom is het belangrijk dat de regering en internationale organisaties blijven samenwerken om de slachtoffers te helpen en te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.