Israëlse nachtelijke aanvallen veroorzaken stijging dodental naar 532 na aanval van Hamas

Israëlse nachtelijke aanvallen veroorzaken stijging dodental naar 532 na aanval van Hamas

Israël heeft de afgelopen dagen verschillende nachtelijke aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. De aanvallen zijn een reactie op de raketaanvallen van Hamas. Volgens de Israëlische regering is de aanval bedoeld om de veiligheid van Israël te waarborgen. Helaas hebben de aanvallen geleid tot een stijging van het dodental in de Gazastrook.

Volgens de Palestijnse gezondheidsautoriteiten is het dodental na de Israëlische aanvallen gestegen tot 532. Van deze 532 slachtoffers zijn er meer dan 300 burgers, waaronder veel kinderen. Ook zijn er meer dan 2.500 mensen gewond geraakt bij de aanvallen.

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de stijging van het dodental. Ze hebben Israël opgeroepen om de aanvallen te stoppen en een vredesakkoord te sluiten met Hamas. Ook hebben ze gepleit voor een onmiddellijke staakt-het-vuren om verdere escalatie te voorkomen.

Hoewel Israël heeft aangekondigd dat het bereid is om een vredesakkoord te sluiten, blijft het land aanvallen uitvoeren in de Gazastrook. Dit heeft ertoe geleid dat het dodental verder is gestegen en dat er steeds meer burgerslachtoffers vallen. Het is duidelijk dat er dringend een oplossing moet komen om verdere escalatie te voorkomen en het dodental te verminderen.