Giroud speelt glansrol als keepende spits in bizarre slotfase van Genoa-AC Milan

De bizarre slotfase van Genoa-AC Milan was een avond om nooit te vergeten. Olivier Giroud speelde een glansrol als keepende spits en hielp de Rossoneri aan een overwinning.

Het was een avond vol spanning in het stadion van Genoa. AC Milan had een 0-2 voorsprong, maar Genoa kwam terug in de wedstrijd en scoorde twee keer in de laatste 10 minuten. Met nog twee minuten op de klok leek het erop dat Genoa de wedstrijd zou winnen.

Maar toen kwam Olivier Giroud in actie. De Franse spits, die normaal gesproken als aanvaller speelt, werd ingezet als keepende spits en hield de bal bijna twee minuten vast. Met zijn tactisch vernuft en fysieke sterkte hield hij de bal buiten bereik van de Genoese spelers.

Girouds tactische zet betekende dat AC Milan de overwinning kon binnenhalen. De Rossoneri wonnen uiteindelijk met 2-3. Na afloop van de wedstrijd was Giroud lovend over zijn prestatie: “Ik heb gedaan wat ik kon om de overwinning te behalen. Het was een moeilijke situatie, maar ik ben blij dat ik mijn team heb kunnen helpen.”

Girouds tactische zet was een bewijs van zijn ervaring en intelligentie. Hij heeft laten zien dat hij meer is dan alleen een doelpuntenmaker, maar ook een tactisch sterke speler. Met zijn prestatie heeft hij AC Milan geholpen om de overwinning te behalen in een bizarre slotfase.