Nuis loopt dag voor start van schaatsseizoen liesblessure op tijdens training

Nuis loopt dag voor start van schaatsseizoen liesblessure op tijdens training

Kjeld Nuis heeft een dag voor de start van het schaatsseizoen een liesblessure opgelopen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de kwetsuur voor zijn deelname aan het World Cup-kwalificatietoernooi in Heerenveen betekent.

“Hij is vanmiddag geblesseerd geraakt tijdens de training. Hoe erg het is, weten we nog niet. Morgenvroeg wordt er een scan gemaakt, dan weten we meer”, zegt teammanager Henk Schra van Team Reggeborgh donderdag tegen NU.nl.

“Hij kreeg last en is van het ijs gegaan, dat heeft iedereen kunnen zien. De ernst valt niet van de buitenkant te zien. Het kan meevallen, maar ook tegenvallen.”

De 32-jarige Nuis heeft zich inmiddels wel afgemeld voor de 500 meter, de afstand waarop hij doorgaans de minst hoge ogen gooit. De drievoudig olympisch kampioen hoopt de 1.000 en 1.500 meter wél te rijden.

Bij het driedaagse World Cup-kwalificatietoernooi in Thialf proberen de Nederlandse schaatsers zich te plaatsen voor de eerste twee wereldbekers van het seizoen. Die worden gehouden in Stavanger en Heerenveen.

Het toernooi begint vrijdag om 17.00 uur met de 5.000 meter voor mannen. Diezelfde avond staat bij de mannen ook de eerste en tweede 500 meter op het programma. De vrouwen rijden de 1.500 meter.