Simone Biles wordt meest succesvolle turner aller tijden op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen

Simone Biles is een Amerikaanse turnster die de meest succesvolle turner aller tijden is op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Ze heeft inmiddels 19 medailles gewonnen, waarvan 14 gouden. Biles is de eerste vrouw die vier medailles won op een enkel WK. Ze heeft ook de meeste gouden medailles gewonnen op een enkel WK.

Biles begon al op jonge leeftijd met turnen. Ze begon op zesjarige leeftijd met turnen bij Bannon’s Gymnastix in Houston, Texas. Ze werd snel een ster in de sport en won haar eerste nationale titel op de junior niveau in 2011. In 2013 won ze haar eerste wereldtitel. Sindsdien heeft ze verschillende titels gewonnen, waaronder de all-around titel op de 2016 Olympische Spelen.

Biles is ook bekend om haar unieke trucs. Ze heeft twee trucs gecreĆ«erd die naar haar vernoemd zijn: de “Biles” en de “Double-Double”. Deze trucs zijn zo moeilijk dat ze alleen door Biles uitgevoerd kunnen worden.

Biles is een inspiratie voor veel jonge turnsters. Ze heeft laten zien dat hard werken en doorzettingsvermogen beloond worden. Haar prestaties op de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen hebben haar tot een van de meest succesvolle turnsters aller tijden gemaakt.