Pérez mist achtste keer dit jaar kwalificatie voor Q3: 'Het was erg moeilijk'

Pérez mist achtste keer dit jaar kwalificatie voor Q3: ‘Het was erg moeilijk’

Perez heeft voor de achtste keer dit jaar de kwalificatie voor de derde kwalificatieronde gemist. De Mexicaanse coureur van Racing Point had het moeilijk tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore, waar hij de veertiende plaats behaalde.

“Het was een moeilijke kwalificatie voor mij,” zei Perez. “We hadden een goede start, maar verloren veel tijd in de tweede sector. We moeten onszelf nu concentreren op de race en hopen dat we morgen wat punten kunnen scoren.”

Perez heeft dit seizoen al acht keer de kwalificatie voor Q3 gemist. Hij staat momenteel twaalfde in het kampioenschap, maar heeft slechts twee punten meer dan teamgenoot Lance Stroll.

De Mexicaan heeft al eerder gezegd dat hij een betere prestatie wil laten zien in de kwalificaties, maar tot nu toe heeft hij dat niet gedaan. Hij is er echter van overtuigd dat hij zijn prestaties kan verbeteren en meer punten kan scoren in de resterende races.

“We moeten ons blijven focussen op onze prestaties en proberen onze positie in het kampioenschap te verbeteren,” zei Perez. “We weten dat we beter kunnen doen en ik ben ervan overtuigd dat we dat ook gaan doen.”

Hoewel Perez het moeilijk heeft gehad tijdens de kwalificatie, is hij er klaar voor om morgen alles te geven tijdens de race. Hij is vastbesloten om punten te scoren en zijn positie in het kampioenschap te verbeteren.