Vikingen hadden al glazen ramen: minder barbaars dan gedacht

Vikingen hadden al glazen ramen: minder barbaars dan gedacht

De Vikingen zijn een fascinerende cultuur die veel mensen aantrekt. Veel mensen denken dat de Vikingen een barbaarse cultuur waren, maar dat is niet helemaal waar. Hoewel de Vikingen bekend staan om hun gewelddadige invasies, hadden ze ook veel innovatieve technologieën. Een van de meest opmerkelijke is dat ze al glazen ramen hadden.

Glazen ramen waren in de Viking-tijd een luxe. Ze werden gemaakt door glas te smelten en in vormen te gieten. Deze ramen werden gebruikt om licht in huizen te laten, wat betekende dat mensen meer tijd binnenshuis konden doorbrengen. Ook werden ze gebruikt om de warmte binnen te houden, waardoor het leven comfortabeler werd.

Hoewel glazen ramen in die tijd alleen betaalbaar waren voor de rijken, toont het wel aan dat de Vikingen technologisch geavanceerder waren dan gedacht. Ze hadden ook kennis van scheepsbouw, landbouw en metallurgie. Dit betekent dat ze veel meer waren dan alleen een barbaarse cultuur.

De Vikingen hebben ook een aantal belangrijke culturele bijdragen geleverd. Ze hebben bijvoorbeeld veel verhalen en mythen geschreven, waaronder de Edda’s. Deze verhalen vertellen over goden, helden en monsters, en zijn nog steeds populair vandaag de dag.

In het algemeen was de Viking-cultuur veel meer dan alleen gewelddadige invasies. Hun innovatieve technologieën, zoals glazen ramen, en hun culturele bijdragen laten zien dat er meer aan de Vikingen was dan alleen barbaarsheid.