Kabinet belooft verbeterde schuldhulpverlening met pauzeknop en online overzicht

Het kabinet heeft aangekondigd dat er verbeteringen komen in de schuldhulpverlening. Deze verbeteringen zullen ervoor zorgen dat mensen met schulden meer controle krijgen over hun financiële situatie.

De belangrijkste verandering is de invoering van de zogenaamde ‘pauzeknop’. Hiermee kunnen mensen met schulden een pauze nemen van hun schuldeisers. Dit betekent dat ze een bepaalde tijd geen betalingen hoeven te doen. In die tijd kunnen ze samen met een schuldhulpverlener een plan maken om hun schulden af te lossen.

Daarnaast krijgen mensen met schulden ook toegang tot een online overzicht van hun financiële situatie. Hierin staan alle lopende schulden, betalingen en inkomsten. Zo kunnen mensen gemakkelijk zien waar ze aan toe zijn en wat ze moeten doen om hun financiën weer op orde te krijgen.

Het kabinet hoopt dat deze veranderingen ervoor zorgen dat mensen met schulden meer grip krijgen op hun financiële situatie. Ze hopen ook dat mensen hierdoor beter in staat zijn om hun schulden af te lossen.

Het kabinet heeft aangekondigd dat deze veranderingen in de loop van 2021 ingevoerd zullen worden. Mensen met schulden kunnen hier dus binnenkort gebruik van gaan maken.